top of page
  • Foto van schrijverEmily Nazionale

Webinars Arts in Nood 2023

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2023

Net zoals de voorbije twee jaren, organiseert Arts in Nood ook in 2023 webinars over zelfzorg en (mentaal) welzijn voor artsen. Deze zijn gratis te volgen én u kan ze nadien herbekijken.


Woman following webinar

Een overzicht van de webinars 2023 kan u hier vinden:

Professor Jan Rosier, gedoctoreerd in de farmaceutische wetenschappen en het management en full professor aan de University College Dublin, ziet een belangrijke verklaring voor de burn-out golf in het ‘managerialisme’, een ontspoorde managementcultuur waarin efficiëntie, kosten-batenethiek, omzet en concurrentie de menselijkheid van het artsenberoep domineren.


Frank Vandenbroucke, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, en Pedro Facon, adjunct-administrateur-generaal van het RIZIV, gaan in op enkele vragen van artsen aangaande het (toekomstig) mentale welzijn in de geneeskunde.


Webinar over hoe essentieel de communicatie tussen artsen en patiënten is ten opzichte van de andere kennisdomeinen van een arts, en over het belang van vorming in communicatie.


Psychiater dokter Christiaan Vinkers, full professor aan de Amsterdam UMC, wil een liefdevol bommetje onder burnout leggen. Er is weinig grip op burn-out. Online zelfhulptesten, boeken en zelfverklaarde coaches gooit hij overboord om te kunnen vorsen naar een diepere betrouwbare diagnose en behandeling. Psychiater Thomas Pattyn, voorzitter van D4D, wisselt hierover van mening met hem.


De sprekers zijn Franstalig dan wel Nederlandstalig. Er is steeds simultaanvertaling voorzien.


Voor de webinars is accreditatie voorzien voor artsen.

Comentarios


bottom of page