top of page
  • Foto van schrijverDe redactie van HealthSpace

Doctors4Doctors organiseert 'midweek van rust' in september

Bijgewerkt op: 26 sep. 2023

Voor artsen die 'tegen hun grens aanlopen en twijfelen of zij wel de arts kunnen zijn die ze willen zijn', organiseert Doctors4Doctors van 11 tot en met 15 september van dit jaar een midweek van 'rust, reflectie en ondersteuning'.

circle of women doing yoga, hands in the air
© Getty Images

Tijdens de midweek biedt D4D professionele begeleiding door experten uit het netwerk: 'intake-artsen', loopbaancoaches, psychotherapeuten met expertise op vlak van faalangst, perfectionisme en verbindende communicatie.


Deelnemers kunnen deelnemen aan groepsactiviteiten zoals meditatie, mindfulness, yoga, en activiteiten waar bewustzijns- en persoonlijke ontwikkeling centraal staan.

De bedoeling is dat deelnemende artsen tot rust komen en kunnen reflecteren over hun professioneel leven en zelfzorg.


Het is de derde keer dat de hulpverleningsorganisatie voor artsen dit organiseert. "De deelnemers (van de vorige edities, nvdr) waren enthousiast. Naast de grote verbondenheid binnen de groep kregen ze ook heel wat handvatten mee voor de toekomst", staat te lezen op de website van D4D.


Nog volgens die website kende organisatie de voorbije jaren een exponentiële groei van hulpvragen. In 2021 waren 30% van de hulpvragen afkomstig van jonge artsen in opleiding tot huisarts of specialist. Ook in 2022 is de hulpvraag van (jonge) collega's groot. Surmenage, burnout, onzekerheid, work-life balance en angststoornissen zijn veel voorkomende klachten.


Met de 'midweek' wil D4D een "bijdrage leveren aan het verwezenlijken van de quadruple aim waarbij zelfzorg van artsen de 4de pijler vormt, en willen we er mee voor zorgen dat iedere arts de arts kan zijn die hij wil zijn".


Heel aantal deelnemers is beperkt tot tien. De midweek wordt georganiseerd in Koningsteen in Kapelle-op-den-Bos.

 

コメント


bottom of page